Oglasi iz oblasti nekretnina u Italiji

Počev od 2001. godine, italijansko tržište nekretnina odlikuje se znatnom dinamičnošću. Italija ima dugu tradiciju u investicijama u nepokretna dobra: 80% njenih stanovnika poseduju stambene objekte u ličnom vlasništvu.

Italija se nalazi u valutnoj zoni evra, te i u šengenskoj zoni koja pogoduje slobodnom kretanju ljudi, dobara i kapitala. Privredna stabilnost ove zemlje, te njen strateški položaj na Sredozemnom moru, u blizini Balkanskog poluostrva i Afrike, podstakao je zanimanje ulagača iz Sjedinjenih država koji su odabrali Italiju za ostvarenje stambenih i poslovnih projekata.

Radi pojednostavljenja poreskog i privrednog zakonodavstva i stvaranja što pogodnijih uslova za investiranje u nepokretna dobra u zemlji i inostranstvu, Italija je ostvarila niz reformi.

Predviđa se da će u 2008. godini promet u kupoprodaji nekretnina, koji je inače zabeležio blagi pad, biti stabilan, te će tako potvrditi tendenciju iz dve prethodne godine. Sa druge strane, prihod od davanja u najam će se povećati – te se zato očekuje se da će kreditni sektor delovati na italijansko tržište nekretnina.

Posle četiri godine obeleženih izrazitim rastom, prodajne cene stanova vraćaju se na nivo koji odgovara očekivanjima na strani tražnje, posebno njegove srednje kategorije na tržištu.

U perspektivi optimističnog razvoja italijanskog sektora nekretnina, korisno je pratiti oglase iz oblasti nekretnina u Italiji, te procenjivati mogućnosti za ostvarenje vrednih ulaganja.

Srodne nekretnine

Cod. 31322

Prodaja Вила, Italija, Palermo, Palermo, viale delle sirene

147,786,000.00RSD
Prodaja
Вила

160 m²
Приватна продаје арт ноувеау вила изграђена 1930. године, неколико метара од плаже Монделло (Палермо)  Покривена површина од 160 квадратних метара, 8...
Cod. 31320

Prodaja Засебна кућа, Italija, La Spezia, Bolano, località piana del monte 1 sp 14

15,394,375.00RSD
Prodaja
Засебна кућа

65 m²
Мала рурална кућа фронтинг лигуријского море и Тирренского Погледом на спектакуларан састанак Лигуријских и Тиррхениан мору са погледом на прекрасн...
Cod. 31316

Prodaja Четворособан стан, Italija, Olbia Tempio, Arzachena, pantelleria

43,104,250.00RSD
Prodaja
Четворособан стан

90 m²
Цаннигионе -Сплендидо стан са погледом на море са свим садржајима у непосредној близини унутар пјешачка удаљеност, укључујући плаже, идеалне за породи...
Cod. 31272

Prodaja Хотел, Italija, Bari, Bari, sp 65 Casamassima/Conversano 3,150 km 70010 Casamassima

Reserved negotiation
Prodaja
Хотел

50500 m²
ДОБАР ПОСАО!!! ИНВЕСТИЦИЈЕ са одличним ОДМАХ ПРОФИЦТ Приватне некретнине ЗГРАДЕ укупне површине 50 500 квадратних метара, од чега 15 500 квадратни...
1 / 1252
  1. Podešavanja

    Za bolje korišćenje Realigro sajta, podesite podešavanja za jezik, valutu, kvadratnih metara ili ha ft

    Cет сада Не приказуј поново
BB