Oglasi iz oblasti nekretnina u Italiji

Počev od 2001. godine, italijansko tržište nekretnina odlikuje se znatnom dinamičnošću. Italija ima dugu tradiciju u investicijama u nepokretna dobra: 80% njenih stanovnika poseduju stambene objekte u ličnom vlasništvu.

Italija se nalazi u valutnoj zoni evra, te i u šengenskoj zoni koja pogoduje slobodnom kretanju ljudi, dobara i kapitala. Privredna stabilnost ove zemlje, te njen strateški položaj na Sredozemnom moru, u blizini Balkanskog poluostrva i Afrike, podstakao je zanimanje ulagača iz Sjedinjenih država koji su odabrali Italiju za ostvarenje stambenih i poslovnih projekata.

Radi pojednostavljenja poreskog i privrednog zakonodavstva i stvaranja što pogodnijih uslova za investiranje u nepokretna dobra u zemlji i inostranstvu, Italija je ostvarila niz reformi.

Predviđa se da će u 2008. godini promet u kupoprodaji nekretnina, koji je inače zabeležio blagi pad, biti stabilan, te će tako potvrditi tendenciju iz dve prethodne godine. Sa druge strane, prihod od davanja u najam će se povećati – te se zato očekuje se da će kreditni sektor delovati na italijansko tržište nekretnina.

Posle četiri godine obeleženih izrazitim rastom, prodajne cene stanova vraćaju se na nivo koji odgovara očekivanjima na strani tražnje, posebno njegove srednje kategorije na tržištu.

U perspektivi optimističnog razvoja italijanskog sektora nekretnina, korisno je pratiti oglase iz oblasti nekretnina u Italiji, te procenjivati mogućnosti za ostvarenje vrednih ulaganja.

Srodne nekretnine

Cod. 37505

Prodaja Грађевинско земљиште, Italija, Varese, Caronno Pertusella, Via Bainsizza 596

57,986,012.00RSD
Prodaja
Грађевинско земљиште

1200 m²
Индустријска зграда ће бити срушена, површина 1200 метара, у резиденцијалној зони Царонно Пертуселла. Идеалан за терасе куће или мале кондоминијум. ...
Cod. 37503

Prodaja Куће у низу, Italija, Olbia Tempio, Costa Paradiso, Lu Diaulu

69,819,892.00RSD
Prodaja
Куће у низу

200 m²
Мини комплекс од 3 виле у стамбеној зони Цоста Парадисо. Садашња унутрашња подјела састоји се од 3 двособна стана и 2 студио апартмана, али је могуће...
Cod. 37448

Prodaja Четворособан стан, Italija, Bari, Bari, Viale Unità d'Italia

29,584,700.00RSD
Prodaja
Четворособан стан

110 m²
Апартман 4 собе са великим улазом + додатна опрема и двокреветним пранама користе се 3 балкона од којих је једна продата на продају. врло централно и ...
Cod. 37438

Prodaja Засебна кућа, Italija, Palermo, Alia, via Santa Croce

10,650,492.00RSD
Prodaja
Засебна кућа

100 m²
Дуплек апартман, комплетно реновиран, у историјском средишту Алије. Панорамски поглед, веома светао. 2 купатила, велика кухиња, балкон и тераса.
1 / 1630
  1. Podešavanja

    Za bolje korišćenje Realigro sajta, podesite podešavanja za jezik, valutu, kvadratnih metara ili ha ft

    Cет сада Не приказуј поново
BB