Oglasi iz oblasti nekretnina u Italiji

Počev od 2001. godine, italijansko tržište nekretnina odlikuje se znatnom dinamičnošću. Italija ima dugu tradiciju u investicijama u nepokretna dobra: 80% njenih stanovnika poseduju stambene objekte u ličnom vlasništvu.

Italija se nalazi u valutnoj zoni evra, te i u šengenskoj zoni koja pogoduje slobodnom kretanju ljudi, dobara i kapitala. Privredna stabilnost ove zemlje, te njen strateški položaj na Sredozemnom moru, u blizini Balkanskog poluostrva i Afrike, podstakao je zanimanje ulagača iz Sjedinjenih država koji su odabrali Italiju za ostvarenje stambenih i poslovnih projekata.

Radi pojednostavljenja poreskog i privrednog zakonodavstva i stvaranja što pogodnijih uslova za investiranje u nepokretna dobra u zemlji i inostranstvu, Italija je ostvarila niz reformi.

Predviđa se da će u 2008. godini promet u kupoprodaji nekretnina, koji je inače zabeležio blagi pad, biti stabilan, te će tako potvrditi tendenciju iz dve prethodne godine. Sa druge strane, prihod od davanja u najam će se povećati – te se zato očekuje se da će kreditni sektor delovati na italijansko tržište nekretnina.

Posle četiri godine obeleženih izrazitim rastom, prodajne cene stanova vraćaju se na nivo koji odgovara očekivanjima na strani tražnje, posebno njegove srednje kategorije na tržištu.

U perspektivi optimističnog razvoja italijanskog sektora nekretnina, korisno je pratiti oglase iz oblasti nekretnina u Italiji, te procenjivati mogućnosti za ostvarenje vrednih ulaganja.

Srodne nekretnine

Cod. 36940

Prodaja Вила, Italija, Biella, Sordevolo, via Clemente Vercellone, 4

414,251,250.00RSD
Prodaja
Вила

4000 m²
Вилла Церниглиаро, историјска резиденција коју обавезује Министарство просвете, заштићена од стране Суперинтенденције архитектонског насљеђа и пејзажа...
Cod. 36934

Prodaja Пословна делатност, Italija, Pesaro e Urbino, Pesaro, Via Milano,144

Reserved negotiation
Prodaja
Пословна делатност

126 m²
Продајем канцеларијски материјал и канцеларијски материјал за 21 годину, велики пакет за купце, област интензивног саобраћаја. Огромне услуге, укључу...
Стан на продају Пиазза Грамсци 4, Деива Марина. Стан површине 109 квадратних метара састоји се од улазног ходника, 4 спаваће собе, дневног боравк...
Cod. 36927

Prodaja Двособан стан, Italija, Фиренца, Firenze, Borgo San Frediano

31,956,525.00RSD
Prodaja
Двособан стан

75 m²
Фиренца, Сан Фредиано, две спаваће собе, 2. кат, 75 м2, теракота, греде У једној од најмирнијих али централних подручја у Фиренци, недалеко од Лунгар...
1 / 1620
  1. Podešavanja

    Za bolje korišćenje Realigro sajta, podesite podešavanja za jezik, valutu, kvadratnih metara ili ha ft

    Cет сада Не приказуј поново
BB