Oglasi iz oblasti nekretnina u Italiji

Počev od 2001. godine, italijansko tržište nekretnina odlikuje se znatnom dinamičnošću. Italija ima dugu tradiciju u investicijama u nepokretna dobra: 80% njenih stanovnika poseduju stambene objekte u ličnom vlasništvu.

Italija se nalazi u valutnoj zoni evra, te i u šengenskoj zoni koja pogoduje slobodnom kretanju ljudi, dobara i kapitala. Privredna stabilnost ove zemlje, te njen strateški položaj na Sredozemnom moru, u blizini Balkanskog poluostrva i Afrike, podstakao je zanimanje ulagača iz Sjedinjenih država koji su odabrali Italiju za ostvarenje stambenih i poslovnih projekata.

Radi pojednostavljenja poreskog i privrednog zakonodavstva i stvaranja što pogodnijih uslova za investiranje u nepokretna dobra u zemlji i inostranstvu, Italija je ostvarila niz reformi.

Predviđa se da će u 2008. godini promet u kupoprodaji nekretnina, koji je inače zabeležio blagi pad, biti stabilan, te će tako potvrditi tendenciju iz dve prethodne godine. Sa druge strane, prihod od davanja u najam će se povećati – te se zato očekuje se da će kreditni sektor delovati na italijansko tržište nekretnina.

Posle četiri godine obeleženih izrazitim rastom, prodajne cene stanova vraćaju se na nivo koji odgovara očekivanjima na strani tražnje, posebno njegove srednje kategorije na tržištu.

U perspektivi optimističnog razvoja italijanskog sektora nekretnina, korisno je pratiti oglase iz oblasti nekretnina u Italiji, te procenjivati mogućnosti za ostvarenje vrednih ulaganja.

Srodne nekretnine

Cod. 34460

Prodaja Вила, Italija, Sassari, Alghero, tanca de les peras

81,758,790.00RSD
Prodaja
Вила

500 m²
Новосаграђена самостојећа вила у природи и само 10 минута од центра Алгхеро, њених плажа, продавница, ресторана и супермаркета и 25 минута од међунаро...
Cod. 34437

Prodaja Покретна кућа, Italija, Arezzo, Arezzo, Loc. Frassineto

7,109,460.00RSD
Prodaja
Покретна кућа

1400 m²
Земљиште од 1400 квадратних метара. у лоц. Фрассинето у општини Ареззо потпуно ограђено металном оградом и који окружује мреже, коловоза и пешачке кап...
Cod. 34422

Prodaja Фарма, Italija, Ravenna, Lugo, via bastia 800

124,415,550.00RSD
Prodaja
Фарма

350 m²
Типични потпуности обновљена фарма, енергетска класа Б високих перформанси, луксузне заврши, фрескама, соларне термалне аммобилиато.паннелли, дрво бој...
Продајем вилу окружену зеленилом.
1 / 1450
  1. Podešavanja

    Za bolje korišćenje Realigro sajta, podesite podešavanja za jezik, valutu, kvadratnih metara ili ha ft

    Cет сада Не приказуј поново
BB